De astăzi, mămicile din Brașov vor primi vouchere de 2.000 de lei pentru nou-născuți

Consilierii locali au aprobat, în ședința din 28 februarie, modificarea valorii voucherelor pe care municipalitatea le alocă mămicilor din Brașov pentru fiecare nou-născut. Astfel, de astăzi, cuantumul pentru tichetele valorice distribuite în cadrul programului ,,Trusou pentru nou-născut”, începând cu 1 martie, este de 2.000 de lei, față de 1.500, cât era până acum.

Se vor acorda 20 tichete valorice x 100 lei/tichet per nou născut, pentru achiziționarea de produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului în primele trei luni de viață.

Tichetele pot fi folosite numai pentru cumpărarea/achiziționarea de: alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte destinată copilului; produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

De aceste tichete pot beneficia familiile în care cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur are cetățenie română și domiciliul stabil pe raza municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului. Nașterea copilului trebuie să fie înregistrată la o maternitate, publică sau privată, de pe raza municipiul Brașov (cu excepția situațiilor în care fie nașterea copilului nu a avut loc în maternitate, dar medicul de familie al unuia dintre părinții copilului sau de un alt medic confirmă, printr-un certificat constatator, că nașterea a avut loc în municipiul Brașov, fie nașterea a avut loc în afara municipiului la recomandarea unui cadru medical specialist). Totodată, pentru a putea beneficia de aceste tichete, brașovenii trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială (str. Panselelor nr 23) în termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului și să nu aibă datorii la bugetul local.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

,,Trusoul pentru nou-născut” este un program derulat de municipalitate pentru sprijinirea brașovenilor care își doresc copii și, implicit, de creștere a natalității la nivelul municipiului Brașov.

În cei patru ani de implementare a proiectului au fost distribuite un număr de 6.912 de pachete cu produse și tichete valorice către beneficiar, valoarea alocată acestui program ridicându-se la peste 10 milioane de lei. Pe parcursul implementării, proiectul a fost îmbunătățit ca urmare a diverselor situații particulare întâlnite în practică, astfel încât să se asigure accesul unui număr cât mai mare de beneficiari.

Vă reamintim că la ședința extraordinară din 2 februarie a Consiliului Local Brașov, consilierii au depus un amendament pentru majorarea bugetului pe partea de asistență socială cu suma de 850 mii lei, având ca scop creșterea valorii tichetelor valorice destinate achiziționării de produse destinate creșterii și îngrijirii noului născut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.