De ce să te muți la casă sau apartament în Brașov? Ce avantaje oferă orașul

Pandemia a schimbat modul în care lucrăm și ne petrecem timpul liber, dar și modul în care ne comportăm sau comunicăm. Totodată, au apărut alte nevoi în ceea ce privește locul în care trăim, iar acest aspect se vede în interesul tot mai mare al românilor de a-și lăsa apartamentele din Capitală și a se muta în orașele mai mici ale țării, fie tot în apartament, fie la casă, pentru a avea acces la curte.

Brașovul este una dintre destinațiile ideale pentru a face astfel de schimbări, în special pentru cei care doresc să fugă de agitația din București și să se bucure de peisajele pitorești ale orașului de la Poalele Tâmpei.

Dacă și tu te numeri printre cei care au căutat deja case de vânzare sau de închiriat în Brașov sau, de ce nu, apartamente de închiriat sau de vânzare în Brașov, atunci iată de ce trebuie să ții cont:

Brașov este un oraș cu potențial imobiliar 

La începutul pandemiei, în martie anul trecut, aproape toate sectoarele economice au fost blocate, inclusiv cel imobiliar. Totuși, după ce România a ieșit din starea de urgență, marile orașe s-au dezmorțit și au înregistrat o creștere constantă a tranzacțiilor imobiliare. Printre acestea se regăsește și Brașovul, aflat în plină dezvoltare din acest punct de vedere: din ce în ce mai multe imobile își așteaptă proprietarii.

Dacă te interesează apartamente de închiriat sau case de vânzare în Brașov, acest oraș este alegerea ideală.

Poți alege o casă în mijlocul naturii

Dacă nu dorești să achiziționezi o casă sau un apartament, poți să optezi pentru o casă de închiriat în Brașov. Mai ales că, dacă îți dorești o locuință mai izolată, aflată în mijlocul naturii, ai de unde alege. Unul dintre avantajele orașului este faptul că poți avea acces spre zone de pădure relativ ușor.

Te poți bucura de prețuri accesibile

Prețurile la locuințe, dar și la costurile pentru trai, sunt, de asemenea, aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te muți într-un alt oraș. Iar Brașovul este o opțiune bună, fiind printre orașele în care poți locui decent cu un salariu modest. Prețurile pentru apartamente de vânzare din Brașov sunt mai mici decât în alte orașe mari din țară.

Ai parte de liniște și relaxare

Dacă deja lucrezi și ai posibilitatea de a lucra remote, Brașovul îți va oferi liniștea de care ai nevoie pentru a-ți găsi inspirația și productivitatea pe termen lung. Vei putea face plimbări în natură oricând dorești, fără a mai sta în traficul de pe Valea Prahovei.

Cu toate acestea, dacă îți dorești doar să evadezi pentru o perioadă de timp în Brașov, poți apela la un agent imobiliar care să-ți pună la dispoziție apartamente de închiriat pe termen mai scurt. Totodată, poți opta pentru o garsonieră care are și costuri mai mici la întreținere. 

Apelează la o agenție imobiliară

Indiferent dacă vrei să te muți pe termen scurt sau lung în Brașov, dacă nu ești familiarizat cu orașul, s-ar putea să întâmpini dificultăți în alegerea zonei în care urmează să locuiești și să petreci o mare parte din timp.

Una dintre opțiunile cele mai simple este să te muți în centrul orașului de unde ai acces în majoritatea punctelor importante, dar aceasta este și una dintre cele mai scumpe zone. Cel mai simplu, însă, pentru a găsi o locuință care să se plieze pe nevoile tale este să apelezi la o agenție imobiliară din Brașov. Acesta va lua în considerare aspecte legate de bugetul pe care-l ai la dispoziție, dar și așteptările tale față de noua ta casă sau apartament.

Echipa RE/MAX îți stă la dispoziție pentru alegerea locuinței potrivite pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.