De la 1 iunie este posibil să nu mai fie obligatorie purtarea măştii pe plajă

Există posibilitatea ca de la 1 iunie să nu mai fie obligatorie purtarea măştii pe plajă. Surse guvernamentale au precizat că se consideră că este nefiresc ca pe plajă oamenii să fie obligaţi să poarte măşti în sezonul de vară. Totuși, această decizie va fi luată ţinând cont de indicele de infectare şi de numărul de persoane vaccinate.

Astăzi, 22 aprilie, la Guvern va avea loc o primă discuție cu toți miniștrii despre posibile măsuri de relaxare de la 1 iunie. Va fi prima ședință a unui comitet care se numește chiar așa – Comitetul pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, scrie ProTv.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Așadar, măsura precizată va fi analizată, la pachet, alături de alte decizii de relaxare a actualelor reguli.

Ministrul de Interne declara la începutul lunii aprilie că „În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate”.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Cea mai așteptată măsură probabil că rămâne cea prin care să renunțăm la mască atunci când suntem pe plajă, la mare, începând cu 1 iunie și, în funcție de rata de infectare, aceeași decizie ar putea fi aplicată și în localitățile cu puține cazuri de Covid sau deloc.

Sursa foto, ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.