De la teorie la practică! 8.000 de puieți plantați de studenții Universității Transilvania din Brașov

În fiecare an, studenții anului III din cadrul Facultății de Silvicultură și exploatări forestiere participă la lucrări de împăduriri alături de partenerii economici din domeniul silvic.

Anul acesta, practica s-a desfășurat în perioada 5-9 aprilie în colaborare cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. (Brașov), Regia Publică Locală a Pădurilor Piatra Craiului Zărnești R.A., Regia Publică Locală a Pădurilor Măieruș R.A., Ocolul Silvic Ciucaș R.A. (Tărlungeni), Ocolul Silvic Mâneciu (Prahova) și Ocolul Silvic Sudrigiu (Bihor) din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Lucrări practice s-au desfășurat și la Baza didactică Sânpetru a Universității Transilvania.

La începutul lunii aprilie, peste 70 de studenți, coordonați de 8 cadre didactice de la specializarea „Silvicultură și exploatări forestiere” au plantat aproximativ 8.000 de puieți. Pe lângă plantări, studenții au lucrat și în pepinierele partenerilor, unde au făcut schimb de informații. La Ocolul Silvic Sudrigiu (Bihor) din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA, studenții au plantat, pe o suprafață de 7 ha, 3.000 de puieți de molid, altoiți anterior la baza didactică de la Sânpetru. În Brașov, pe Dealul Melcilor (lângă turnul de apă), studenții au împădurit zona cu 1.500 de puieți de pin silvestru. De asemenea, și în pepiniera de la Tărlungeni, studenții au pus în practică cele învățate în teorie și au îngrijit puieții de aici, pregătindu-i de împădurire. 

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Împreună cu reprezentanții RPLP Pădurea Craiului R.A. Zărnești, studenții Facultății de Silvicultură au plantat aproximativ 1200 de puieți din speciile Molid și Paltin de munte, iar pe Valea Bogății (în raza RPLP Măieruș R.A.), au fost plantați aproximativ 1000 de puieți de Gorun. 

Livadă plantată de studenții Facultății de Silvicultură, alături de cei de la Alimentație și Turism

Pe lângă activitățile de întreținere a puieților existenți la baza didactică Sânpetru, studenții silvici împreună cu cei de la Facultatea de Alimentație și turism au participat la înființarea unei livezi. S-au plantat 150 de pomi fructiferi pe terasele bazei didactice.

Urmele unui dezastru natural, „reparate” de studenții de la Silvicultură

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

În iarna anului trecut, în localitatea Cheia din județul Prahova, vântul puternic a rupt arborii de pe o suprafață de aproape 80 de hectare, lăsând în urmă un peisaj dezolant. În această primăvară, studenții Facultății de Silvicultură din Brașov au pus umărul la refacerea zonei și au plantat aproximativ 1.200 de puieți de Molid. 

În toate activitățile lor, studenții au fost coordonați de cadrele didactice de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări forestiere din Brașov, dar și de specialiștii ocoalelor silvice. 

Sursa foto, libertatea.ro (Imagine cu caracter ilustrativ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.