De mâine se va putea schia pe toate pârtiile din Poiana Brașov

În plus, începe amenajarea ,,S”-ului mare, legătura dintre Lupului superior și Lupului inferior, care a mai fost deschisă doar de trei ori în ultimii 10 ani.

De sâmbătă, 11 februarie, se deschid toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Brașov, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă, indiferent dacă sunt începători sau experimentați, se vor putea bucura de experiența oferită de cel mai bun domeniu schiabil din România. Odată cu ninsorile din ultima perioadă, dar și datorită temperaturilor scăzute care au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe tot domeniul schiabil, au fost amenajate și ultimele pârtii de pe masivul Postăvarul: Subteleferic, Stâna și Zidul mic, astfel că de mâine se va putea schia pe toate pârtiile din masiv, de la cele pentru începători, la cele negre.

Pârtia Subteleferic era până în acest sezon singura omologată pentru competiții FIS (Federația Internațională de Schi) și singura pe care s-au desfășurat competiții înscrise în calendarul federației internaționale, astfel că le oferă schiorilor cu experiență posibilitatea să își testeze abilitățile pe o pârtie de competiție. Din acest sezon, municipalitatea a omologat FIS încă două pârtii pentru competiții internaționale: Sulinar și Lupului superior.

„Domeniul schiabil este cu adevărat în plin sezon. De mâine, schiorii și snowboarderii experimentați, care vor să se bucure de o pârtie omologată pentru competiții internaționale, au la dispoziție pârtia Subteleferic. Totodată, le pregătim iubitorilor sporturilor de iarnă încă o surpriză: începem amenajarea ,,S”-ului mare, una dintre zonele foarte greu de pregătit din cauza pantei foarte accentuate și care nu poate fi deschisă în fiecare an. Sper ca schiorii experimentați să se bucure, pe lângă pârtiile de competiție, și de un parcurs care le testează cu adevărat abilitățile”, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, cu un strat de zăpadă bătută de aproximativ 50 de cm.

Astăzi se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiei Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului inferior și pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion. Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 16.30.

De unde procurăm ski-pass

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și on-line, pe platforma www.skibv.ro. Începând din acest sezon, utilizatorii își pot încărca on-line ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul are posibilitatea să își creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.

Atenție! Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2021-2022 NU se prelungește în acest sezon de schi.

De la deschiderea sezonului (28 ianuarie) funcționează și liniile de transport* în comun 60 – care face legătura între Park&Ride-ul din Poiana de jos și stația inferioară a telegondolei – și 100, cea care face legătura între gară și Poiana Brașov.

Tarife de transport pe cablu

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 28.01.2023–23.02.2023, indiferent de ziua săptămânii).

Birou permanent de Poliție Locală

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală va avea un birou permanent în Poiana Brașov, ce va fi deschis la Vila Orizont, în aceeași clădire în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.