De sâmbătă, brașovenii și turiștii vor putea vedea, din nou, centrul istoric de la înălțime

De sâmbătă, 22 iunie, operatorul de transport RATBV pune în circulație autobuzul supraetajat, pe un traseu dedicat vizitării centrului istoric și zona Belvedere, pentru a le oferi turiștilor, dar și brașovenilor, o nouă experiență de vizitare a orașului, de la înălțime.

Pe acest traseu sunt valabile biletele metropolitane, adică 4 lei pentru 60 de minute. Cea mai avantajoasă modalitate este de a cumpăra abonamentul de o zi, care costă 12 lei; în acest fel turiștii pot coborî din autobuz și vizita obiectivele turistice dintr-o anumită zonă, după care pot lua următorul autobuz, cu care să călătorească mai departe. În plus, ei beneficiază și de transportul public în comun pentru toată ziua.

Citeste și:  17 cetăţeni străini ascunşi într-un TIR condus de un cetăţean turc, depistați la vama Nădlac

Pentru plata călătoriei pot fi utilizate toate mijloacele de plată acceptate de RATBV; portofelul electronic, bilet fizic, toate tipurile de abonamente valabile pentru transportul în municipiul Brașov, plata prin aplicația 24pay, plata cu cardul, plata prin SMS*. În cazul celor care cumpără biletul de la șoferul autobuzului, costul este de 5 lei/călătorie.

Pe spătarul fiecărui scaun este un cod QR prin intermediul căruia cei care călătoresc cu autobuzul turistic pot afla informații despre obiectivele istorice de pe traseu.

Traseul pe care va circula linia 20 B este: Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Șirul Gh. Dima – Str. C-tin Brâncoveanu – Str. Prundului – Șirul Ludwig van Beethoven – Str. George Barițiu – Str. Mureșenilor – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Str. Agrișelor – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Lungă – întoarcere în giratoriul Str. Lungă (la intersecția cu str. Stadionului și Calea Făgărașului) – Str. Lungă – Șirul Livezii – Str. Stejărișului – parcare Belvedere (oprire și staționare cca. 10 min.) – Str. Stejărișului – Șirul Livezii – Livada Poștei. Lungimea traseului este de 18,4 km.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni participă la cea de-a doua ediție a exercițiului „MoonLightRescue”

Autobuzul va circula decapotat (fără acoperiș), la o frecvență de 60 de minute și va opri în stațiile: Livada Poștei – cap de linie, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Astra (Mielul Alb), Biserica Evanghelică Bartolomeu, Belvedere.

Programul de circulație este de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale, între orele 14:00 și 21:00 (ore de plecare din Livada Poștei).

Prețul unei călătorii este de 4 lei (se circulă cu titlurile valabile pe transportul urban și metropolitan). Pe această line sunt valabile și abonamentele urbane (80 lei) sau abonamentul metropolitan (150 de lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.