De sâmbătă, temperaturile încep să crească

Meteorologii spun că frigul va persista în România până mâine, când ar trebui să asistăm la o schimbare semnificativă, în sensul unei încălziri a vremii, notează Radio România Actualități.

A fost o nouă noapte geroasă, după cea dintre miercuri spre joi, care a fost cea mai rece din Europa. Este în continuare în vigoare un cod galben de vreme deosebit de rece şi ger persistent.

Acesta vizează, până mâine, la 10 dimineaţa, cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei.

Acolo, temperaturile pot coborî până la minus 25 de grade. Cel mai frig la această oră este la Întorsura Buzăului, minus 29 de grade şi minus 23 la Miercurea Ciuc. Mai avem minus 22 grade la Braşov şi minus 14 la Iaşi.

Citeste și:  Astăzi "se da stingerea"! Municipiul Brașov se alătură celor peste 8.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la "Ora Pământului"

Meteorologii spun că frigul va persista în România până mâine, când ar trebui să asistăm la o schimbare semnificativă, în sensul unei încălziri a vremii.

Ne-a oferit detalii :

Pe parcursul zilei de astăzi valul de frig va persista. În primele ore ale zilei va fi ger în cea mai mare parte a țării, dar după-amiaza maximele vor fi cuprinse, în general, între -6 și 5 grade ușor mai scăzute decât ar trebui să fie în mod normal la această dată. Vremea, în schimb, va fi frumoasă ca aspect, cu un cer mai mult venin. De sâmbătă însă, temperaturile încep să crească. Pe parcursul zilei vor fi cuprinse, în general, între -2 și 6-7 grade cu cele mai ridicate valori în partea de sud-vest. Vor crește și minimele termice, astfel că sub -10 grade doar izolat se vor mai putea înregistra în partea de est a Transilvaniei, pentru ca duminică să se atingă valori de peste 5 grade în mai toată țara, dar cu precădere în vest și în sud. În privința precipitațiilor, acestea vor apărea sâmbătă spre duminică în partea de vest, de nord și de centru a țării, apoi se vor extinde și în celelalte regiuni, precipitații foarte slabe și pe suprafețe mici, care nu sunt importante„, Meda Andrei de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeste și:  Un asteroid descoperit recent va trece astăzi prin apropierea Pământului

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.