De vorbă cu drumarii: Inginerul Alex Bratu, șef Șerviciul Calitate DRDP Brașov

Povestea inginerului Alex Bratu, Șef Șerviciul Calitate DRDP Brașov

”Am ales această meserie din două motive, respectiv din dorința de a veni în sprijinul comunității din care fac și eu parte și provocarea de a găsi soluții tehnice la problemele întâmpinate. La mine în familie este o tradiție în inginerie în sensul în care ambii părinți sunt ingineri, bineînțeles, în alte domenii decât cel al meu, dar ceea ce este cert e că mi-au insuflat că prin știință poți face bine comunității.

Prima experiență de pe șantier are loc de regulă în perioada studiilor universitare când are loc trecerea de la teoretic la practic sau de la abstract la concret. Eu m-am simțit ca și cum aș fi ajuns în centrul domeniului meu de activitate.”

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Provocări tehnice de-a lungul carierei:

”De a face drumuri bune, de a construi un drum ca pentru familia mea. Cea de-a doua provocare ar fi de a cerceta continuu și astfel îmi doresc să extind granițele cunoașterii acestui domeniu.

”Nevoie va fi continuă în acest domeniu de specialiști. Cât va trăi omul el va construi. Construcția de autostrăzi rămâne prima prioritate pentru noi ca drumari cât și pentru participanții la trafic și eu aș mai adăuga la lista aceasta și investiții în cercetare. Inginerul modern, aș putea să spun, că nu va aștepta ca lucrurile bune să se întâmple de la sine.

”Cât va trăi omul, el va construi. Construcția de autostrăzi rămâne prima prioritate pentru noi ca drumari cât și pentru participanții la trafic și eu aș mai adăuga la lista aceasta și investiții în cercetare”.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

”M-am simțit mândru că fac parte din breasla drumarilor, drumari care au ținut viabilitatea drumurilor în perioada pandemiei. Astfel a fost posibilă aprovizionarea populației cu alimente, medicamente și alte resurse care până la urmă sunt necesare și chiar vitale”.

Alex Bratu, un inginer care pledează pentru o solidă filosofie: ”A construi un drum ca pentru familia mea”.

”Aș asimila rețeaua de drumuri cu sistemul circulator al corpului uman. Este evident că acolo unde un vas de sânge se opturează zona din jur necrozează. Până la urmă, drumurile bune, unde ajung, irigă cu prosperitate și creșterea calității vieții.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.