Decizii de sprijinire a dezvoltării sportului brașovean: Ania Caill va participa la Cupa Mondială de schi

Ania Caill, sportiva Clubului Corona, va participa la Campionatele Mondiale de schi de la Cortina d’Ampezzo

La finalul ședinței Consiliului Local, primarul Allen Coliban a anunțat că schioarea Ania Caill a fost inclusă pe lista pentru Campionatele Mondiale, care urmează să se desfășoare la Cortina D’Ampezzo, între 8 și 21 februarie. Această decizie s-a luat în urma discuțiilor și sprijinului pe care primarul le-a avut din partea ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a lui Octavian Morariu, memru al Comitetului Internațional Olimpic și a lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.           
            ,,Succes la Mondiale, Ania! O situație anormală a fost reparată azi, printr-o excepție făcută de Federația Internațională de Schi, iar pentru asta a fost nevoie de un efort de echipă – COSR, MTS, Octavian Morariu și noi, Municipiul Brașov și CSM Corona, clubul pe care Ania îl reprezintă. Mă bucur că tot dialogul ultimelor zile a dat roade și le mulțumesc tuturor celor implicați! Ania Caill este cea mai bună schioare pe care o are România în acest moment. Neparticiparea ei la Campionatul Mondial însemna neparticiparea României – pur și simplu, nu avem o altă sportivă care să concureze la nivelul ei. Ania are rezultate foarte bune în acest sezon. Ania are toate șansele să ne reprezinte anul viitor, la Olimpiadă. Nu există argumente raționale pentru care Ania să nu fie susținută în cariera ei sportivă, carieră de care ne-a făcut mândri în atâtea rânduri. Discuția însă nu se oprește la Ania. Continuă cu sutele de copii care fac performanță, visând să îi calce pe urme, copii care trebuie să știe că vor avea susținere din partea României și că orgoliile nu fac parte din criteriile de evaluare ale oricărui sportiv.Ania va fi la Campionatul Mondial și, sper, la Olimpiada de anul viitor. Noi îi vom ține pumnii și dorim să îi revedem zâmbetul la finalul fiecărei curse. Și sperăm să îi inspire pe cât mai mulți copii să facă schi. Succes, Ania! Brașovul te susține!”, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Noi hotărâri ale municipalității pentru sprijinirea sportului brașovean

În ședința ordinară de astăzi, Consiliul Local a aprobat două proiecte de hotărâre care vizează sprijinirea sportului brașovean. Prima hotărâre se referă la sprijinirea cluburilor sportive care sunt implicate în competiții naționale și internaționale, prin reducerea cu 80% a tarifelor de utilizare a bazelor sportive. Cea de a doua, se referă la organizarea, în parteneriat cu Asociația de Turism Poiana Brașov și Federația Română de Schi Biatlon, a două competiții internaționale de schi.

Facilități pentru cluburile sportive

Consiliul Local a aprobat hotărârea de reducere a tarifelor de utilizare a bazelor sportive aflate în administrarea Direcției Administrare Infrastructură Sportivă, pentru cluburile sportive înregistrate pe raza Municipiului Brașov.

,,În ședința de consiliu de astăzi am vorbit despre susținerea sportului brașovean, în contextul pandemiei, în care nu mai avem spectatori la evenimentele sportive. Foarte multe cluburi ne au adus la cunoștință că le este foarte greu să și susțină economic activitatea și pentru aceasta în acest scop am venit cu o susținere cu o reducere de 80 la sută a tarifelor de închiriere pe sălile de sport și facilitățile sportive din subordinea municipiului până la finalul sezonului competițional 2020-2021. Această reducere se aplică atât la competițiile sportive naționale la care cluburile ce reprezintă Brașov participă, cât și la antrenamentele pe care acestea le desfășoară, în limita a doua antrenamente pe săptămână. Cred că este o măsură de care sportul brașovean are nevoie, este o măsură care se referă la următoarele luni, până când vom avea acel ghid de finanțare pentru proiecte sportive adresat tuturor cluburilor brașovene, din care vor putea să suporte inclusiv aceste cheltuieli”, a subliniat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Astăzi vorbim despre municipiul Brașov susține sportul brașovean în primul rând și cu atât mai mult în contextul pandemiei în care nu mai avem spectatori la evenimentele sportive. Foarte multe cluburi ne au adus la cunoștință că le este foarte greu să și susțină economic activitatea și pentru aceasta în acest scop am venit cu o susținere cu o reducere de 80 la sută a tarifelor de închiriere pe sălile de sport și facilitățile sportive din subordinea municipiului până la finalul sezonului competițional 2020 2021. Această reducere se aplică atât la evenimentele sportive la organizarea evenimentelor sportive cât și la antrenamentele pe care în limita a doua antrenamente pe săptămână pe care cluburile ce reprezintă Brașov în competiții naționale le desfășoară a. Cred că este o măsură de care sportul brașovean are nevoie este o măsură care se referă la următoarele luni până când vom avea acel ghid de finanțare pentru proiecte sportive adresat tuturor cluburilor brașovene din care vor putea să suporte inclusiv aceste cheltuieli.

Conform acestei hotărâri aprobată de Consiliul Local, tarifele pentru utilizarea bazelor sportive aflate în administrarea Direcției Administrare Infrastructură Sportivă vor fi reduse cu 80%. Această facilitate se aplică cluburilor sportive înregistrate pe raza municipiului Brașov, până la terminarea sezonului competițional 2020-2021, dar nu mai târziu de data de 30.06.2021.         Această reducere reprezintă o formă de sprijin pentru cluburile sportive afectate financiar de restricțiile impuse de pandemie cu privire la organizarea competițiilor sportive fără spectatori, ceea ce a redus veniturile acestor cluburi din cauza imposibilității de a pune în vânzare bilete.

Tarifele, asupra cărora se aplică această reducere, au fost aprobate prin H.C.L. nr. 504/2019. Astfel vor fi reduse tarifele la:

  • Stadionul Tineretului: de la 500 de lei/oră, noul tarif aplicat în condițiile acestei hotărâri va deveni 100 de lei/oră.
  • Baza sportivă ,,Stadionul Metrom”: de la 400 de lei/oră, la 80 de lei/oră;
  • Sala Sporturilor D.P. Colibași:
    • Echipe copii și juniori: de la 100 de lei/oră, la 20 de lei/oră;
    • Echipe seniori: de la 200 de lei/oră, la 40 de lei/oră;
  • Patinoarul Olimpic: de la 400 de lei/oră, la 80 de lei/oră.
Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Primăria Brașov va fi, și în acest an, co-organizatorul a două competiții internaționale de schi

În ședința ordinară de astăzi, Consiliul local a aprobat propunerea primarului Allen Coliban de a participa, alături de Asociația de Turism Poiana Brașov și Federația Română de Schi Biatlon, la organizarea celor două competiții internaționale de schi, înscrise în calendarul Federației Internaționale de Schi, cea de a patra ediție a ,,FIS Children Trophy” și cea de a doua ediție a competiției ,,Poiana Brașov 2021 Race SES Nation Cup”.

,,Primăria Brașov este co-organizator a două competiții internaționale de schi înscrise în calendarul FIS, este vorba a o competiție dedicată copiilor  și una seniorilor. Sunt două competiții care deja construiesc o tradiție de găzduire din partea Poienii Brașov a unor astfel de competiții, aflate în calendarul Federației Internaționale de Schi. Conform acordului aprobat de Consiliul Local, costurile pentru organizarea, promovarea şi desfăşurarea competiţiilor vor fi asigurate de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Municipalitatea asumându-și obligația de a pregăti pârtia Subteleferic pentru această competiție și accesul pe instalațiile pe cablu pentru concurenți” a precizat primarul Allen Coliban.

,,FIS Children Trophy”, care se va desfășura în perioada 17-18 februarie 2021, este o competiție internațională adresată sportivilor U14 și U16, care cuprinde probele de slalom uriaș și slalom, pe fiecare categorie de vârstă, pentru băieți și pentru fete.

,,Poiana Brașov 2021 Race SES Nation Cup”, care va avea loc în 15-18 martie 2021, este o competiție FIS adresată cadeților și seniorilor, care va avea loc tot în Poiana Brașov. Competiția cuprinde tot probe de slalom uriaș și slalom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.