Delegația Uniunii Consulilor Onorifici din România, în vizită la Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, au primit astăzi, la sediul Instituției Prefectului, delegația Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), for care, astăzi și mâine, se reunește la Brașov.

Delegația a fost condusă de președintele UCOR, dl Andreas Huber, consul onorific al Austriei la Sibiu, care a fost însoțit de d-na Georgiana Pogonaru, vicepreședinte UCOR și consul onorific al Islandei la București, dl Ion Ciolacu, consul onorific al Franței la Brașov, dl Mihai Ferariu, consul onorific al Marelui Ducat al Luxemburgului la București, dl Eugen Lascu, consul onorific al Republicii Malta la București, și dl Molnar Endre, consul onorific al Ungariei la Drobeta Turnu-Severin.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Vizita a fost una protocolară, în care oaspeților li s-a urat bun venit în Brașov și li s-au prezentat câteva repere semnificative ale județului, precum și proiectele finalizate recent sau aflate în implementare, vizând mobilitatea, sănătatea, turismul.

„Ne bucurăm să vă întâmpinăm și ne ne onorează faptul că ați ales cel mai frumos oraș și județ al României pentru reuniunea dumneavoastră. Cunoscându-l pe dl. consul onorific Ion Ciolacu, știu că sunteți pe mâini bune și vă rog să-mi permiteți să vă consider de pe acum prieteni ai Brașovului”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

La rândul lor, oaspeții au mulțumit pentru primire și au făcut scurte prezentări ale UCOR, ale statelor pe care le reprezintă și ale oportunităților de colaborare, arătându-se interesați îndeosebi de proiectul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

De altfel, mâine, membrii Uniunii Consulilor Onorifici din România vor participa la conferința Smart Airport Cities și vor vizita, alături de ceilalți invitați la eveniment, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.