Deputații au adoptat Ordonanța Guvernului privind schemele de plăți în agricultură pentru sectoarele vegetal și zootehnic

Deputații au adoptat Ordonanța Guvernului privind schemele de plăți în agricultură pentru sectoarele vegetal și zootehnic. Ajutoarele se acordă, de exemplu, pentru dezvoltarea unor exploatații, diversificarea culturilor, dar și plata pentru tinerii fermieri. Deputatul AUR Alin Coleșa atrăgea atenția că aceste subvenții îi ajută mai mult pe marii producători și pe cei care dețin suprafețe mari de teren, potrivit Rador.

Schemele de plăți se calculează per suprafață, în condițiile în care, la nivel național, proprietarii mici de terenuri dețin 40% din suprafața agricolă, însă reprezintă aproximativ 98% din proprietari. Cei medii, de până în 300 de hectare, dețin 20% din suprafață, iar 0, ceva % reprezintă marii proprietari, care dețin 40% din suprafață agricolă a țării. Către aceștia merg, în primul rând, subvențiile de la nivel european.„, spune Alin Coleșa, potrivit sursei menționate.

Citeste și:  Românii cumpără tot mai des îmbrăcăminte second-hand

Camera Deputaților este for decizional pe acest document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.