Deputatul Dumitru Flucuş a preluat conducerea filialei PNL Făgăraș

Deputatul liberal Dumitru Flucuş, care este la primul mandat în Parlament după ce, timp de 18 ani, a fost primar al comunei braşovene Şinca Nouă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a preluat funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Făgăraş, după ce aceasta ar fi rămas, în urma alegerilor locale, cu 12 membri, potrivit Agerpres.

„Organizaţia PNL Făgăraş a rămas foarte subţire, nu ştim prin ce conjuncturi. (…) Din câte ştiu eu, a rămas cu 12 persoane, dintre care 5 consilieri locali. Nu se poate ca în al doilea municipiu din judeţ organizaţia PNL să fie atât de slabă. (…) Vom face o inventariere a organizaţiei în câteva zile – pentru că eu nu am avut niciun fel de contact direct cu organizaţia din Făgăraş. Ne-am propus o reconstrucţie amplă, sănătoasă, în care să se regăsească toţi cei care doresc să pună umărul la dezvoltarea municipiului Făgăraş şi a Ţării Făgăraşului”, a afirmat Flucuş.

Acesta a subliniat că în viitoarea organizaţie liberală făgărăşeană, care va fi una „atipică”, sunt aşteptaţi atât cei care au mai făcut politică, cât şi cei care nu au făcut.

„Am considerat că trebuie să începem din timp şi să deschidem porţile tuturor celor interesaţi. Nu rămânem cramponaţi în ce a fost. Socotim acesta ca un moment zero şi începem să construim. Cei care s-au regăsit şi doresc să facă parte din echipă continuă, ceilalţi care doresc să vină alături de noi sunt bineveniţi. (…) Nimeni nu va fi acuzat în legătură cu trecutul lui, promovarea se va face strict pe meritocraţie, (…) vom stabili împreună cu colegii noştri nişte criterii astfel încât oricine vine nou în partid demonstrează că este bun şi are iniţiative poate creşte rapid. (…) Oricine merită o şansă într-o nouă construcţie (…) şi oameni care au făcut politică, şi cei care nu au făcut”, a spus Dumitru Flucuş.

Organizaţia PNL Făgăraş a avut, după demisia din funcţia de preşedinte a lui Ioan Mareş, tatăl fostei deputate Mara Mareş, în august 2020, conducere interimară, în persoana Magdei Cenţiu, actualmente consilier liberal. După scorul de 17,47% obţinut în alegerile locale, unul mult sub media partidului pe judeţ, interimatul a fost asigurat de fostul secretar de stat în MDRADP, actualmente senator, Mihail Veştea.

Decizia privind preluarea interimatului la conducerea organizaţiei PNL Făgăraş de către Dumitru Flucuş a fost luată vineri, de Biroul Politic Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.