Descinderi în Brașov și alte 13 județe din țară: Sunt vizate firmele unui fost deputat

Descinderi în această dimineață în Brașov și alte 13 județe din țară. 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune sunt puse în aplicare de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul D.G.A..

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

Din 2016 până în prezent prezent, o persoană care avea calitatea de administrator la 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. Potrivit unor surse firmele aparțin unui fost deputat.

De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

Descinderile sunt efectuate de polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.