Destinația anului – Mai sunt două zile în care puteți să votați Brașovul la categoria „Orașe care inspiră”

Brașovul participă și în acest an la competiția „Destinația anului”, fiind înscris la categoria „Orașe care inspiră“, la concurență cu: Iași, Oradea, Constanța, Timișoara și Râmnicu Vâlcea. Conform organizatorilor, deja au fost înregistrate 200.000 de voturi pentru finalistele din cele 9 categorii ale competiției Destinația Anului 2023 în România.

Dacă iubiți orașul nostru, dacă v-ați bucurat să vă plimbați pe străzile și prin istoria sa, dacă aveți amintiri frumoase de aici sau dacă sunteți mândri că sunteți brașoveni, atunci mai aveți doar două zile, până în 7 aprilie, să votați Brașovul. Votul durează câteva secunde. Iată pașii:

– intrați pe http://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/

– căutați în listă Brașov (la categoria „Orașe care inspiră“): https://www.destinatiaanului.ro/destinatia-anului…/brasov/

– apăsați butonul „Votează”

– vă asigurați că mai votați cel puțin încă două categorii din competiție, dar sfatul nostru este să votați la toate, mai ales că veți regăsi destinații turistice tot din județul nostru;

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

– apăsați butonul „Trimite votul”;

– apoi intrați în căsuța de email și căutați emailul de la „Destinația anului“;

– confirmați votul dând click pe link-ul primit pe mail.

Conform regulamentului acestei competiții, există 4 categorii pentru localități sau regiuni, respectiv: „Orașe care inspiră“, „Tărâmuri cu istorie și tradiție“, „Comori naturale“ și „Stațiuni turistice“. Acestor categorii se alătură alte 5 dedicate operatorilor turistici, cu următoarele secțiuni: „Parcuri de distracție și aventură“, „Atracții cultural-educative“, „Resort-uri“ – complexuri hoteliere mai mari de 50 de camere, „Boutique“ – locații cu mai puțin de 50 de camere și „Destinații gastronomice“.

Desemnarea destinațiilor anului se va face pe baza punctajelor obținute în urma votului publicului, a unui studiu sociologic și a votului juriului, pentru categoriile înscrise la secțiunea localități și regiuni, și pe baza votului publicului și al juriului pentru cele de la secțiunea Operatori turistici.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Pe lângă categoria ,,Orașe care inspiră”, unde se află în competiție municipiul Brașov, cei care îndrăgesc zona noastră mai pot vota:

– Țara Făgărașului, la categoria ,,Tărâmuri cu istorie și tradiție”;

– Colinele Transilvaniei sau Geoparcul Carpaterra, la categoria ,,Comori naturale”;

– Vama Buzăului, la categoria ,,Stațiuni turistice”;

– Dino Parc Râșnov, la categoria ,,Parcuri de distracție și aventură“;

– Castelul Bran, la categoria ,,Atracții cultural – educative”;

– Teleferic Grand Hotel, la categoria ,,Resort-uri”;

– Akasaha Retreat (sat Peștera), Casa de sub munte (cătunul Sumerna, lângă Victoria) sau Royal Boutique Hotel (Poiana Brașov), la categoria ,,Boutique”;

– Maridor (Bran), Casa Terra (Făgăraș), Gastro local Alina Tonie (Vama Buzăului), Gastro local Delia Gal (Vama Buzăului) sau Gastro local Mihaela Bulboaca (Vama Buzăului), la categoria ,,Destinații gastronomice”.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

După etapa de vot a publicului, care se încheie mâine, 7 aprilie, până în 25 aprilie se desfășoară etapa de jurizare, iar în 27 aprilie vor fi anunțați câștigătorii competiției. Pe lângă aceste distincții acordate pentru fiecare categorie în parte, vor mai fi acordate și următoarele premii: Marele Premiu Destinația Anului 2023 în România (participantul cu cel mai mare punctaj); Destinația Anului pe regiune istorică, Destinații în ascensiune și Atracția Anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.