DIICOT Brașov: Tănăr reținut pentru trafic de persoane

La data de 04.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului D.C., în vârstă de 19 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod ilegal.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 11.07.2019 – 03.08.2019, inculpatul D.C. a racolat prin intermediul unei reţele de socializare, o persoană de sex feminin, în vârstă de 21 de ani, prin folosirea metodei „Loverboy”, pe care a determinat-o să locuiască împreună cu el, iar ulterior, prin constrângere psihică şi fizică exercitată atât asupra sa, cât şi asupra copilului său minor în vârstă de 2 ani şi 6 luni şi profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a acesteia a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei în diferite locaţii închiriate pe raza teritorială a municipiului Bucureşti, beneficiind de sumele de bani obţinute de victimă în această modalitate (aproximativ 8000 lei).

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

De asemenea, s-a reţinut faptul că, în perioada 11.07.2019 – 03.08.2019, persoana vătămată şi fiica sa minoră au fost cazate de către inculpat într-o locaţie din municipiul Bucureşti, restricţionându-le acestora, prin supraveghere continuă şi insuflarea unei stări de temere, libertatea de mişcare.

La data de 04.08.2019, inculpatul D.C. a fost prezentat Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de şedinţă instanţa a admis cererea formulată de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Braşov şi IPJ Braşov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.