Din nou scoala online la Brasov, incepand de maine

Conform unui comunicat emis de Primaria Brasov,

,,incepând de mâine, Brașovul revine la restricțiile de dinainte de 3 februarie. Astfel, vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase școala urmând a se desfășura integral on-line. 

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc. Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, și-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a emis astăzi HCJSU nr 35, prin care constată depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile în Municipiul Brașov și impune, începând cu data de 19.02.2021, ora 0:00, aplicarea pentru o perioadă de 14 zile a măsurilor prevăzute în H.G. nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.

Tot astăzi, a fost emisă și HCJSU nr https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2021/02/Hot-35.pdf36, prin care aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov, aplicabile începând de mâine, 19 februarie. Unitățile de învățământ din municipiu intră deci în scenariul 3 – prevăzut de Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică – pentru o perioadă de cel puțin 14 zile. 

Astăzi, municipiul Brașov înregistrat o rată de incidență a îmbolnăvirilor de 3,16 cazuri la mia de locuitori. 

Brașovul a intrat în „scenariul galben“ în 3 februarie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.