Dezbatere despre finanțarea și implementarea proiectului de conectare a Aeroportului din Ghimbav la rețeaua feroviară națională

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a participat ieri la o dezbatere organizată la sediul Autorității de Management pentru Programul Transport, unde a discutat despre finanțarea și implementarea proiectului de conectare a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav la rețeaua feroviară națională.

Proiectul, o componentă cheie în strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport feroviar din zona metropolitană Brașov, prevede extinderea și modernizarea liniei existente, electrificarea acesteia și îmbunătățirea interconectivității stațiilor.

„Finanțat cu fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din venituri proprii, acesta marchează un pas semnificativ către un transport durabil și eficient în regiune. Implementarea este asigurată printr-un parteneriat între Consiliul Județean Brașov și Compania Națională de Căi Ferate, reprezentând un angajament continuu pentru progresul comunității noastre. Analizând evoluția din ultimii ani a județului nostru, remarcăm transformarea extraordinară prin care a trecut. De la un județ, odinioară considerat printre cele mai puțin conectate ale țării, ne îndreptăm cu pași rapizi spre a deveni lider în materie de interconectivitate. Această evoluție, vizibilă în decursul ultimilor ani, subliniază angajamentul și dedicarea noastră constantă pentru îmbunătățirea accesibilității și mobilității”, a transmis ministrul Adrian Veștea.

Citeste și:  Jazz in the Park a lansat biletele de o zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.