Distracție maximă la Festivalul ‘Dor de Folk’, la Codlea

Tineri iubitori ai muzicii folk din toată ţara au participat duminică, 24 noiembrie 2019, la Festivalul Concurs Naţional „Dor de Folk”, organizat de Asociaţia Social Culturală „Suflet Transilvan”, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Codlea şi Casa de Cultură a Municipiului Codlea, în parteneriat cu Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Protopopiatul Braşov şi Parohia Bartolomeu Nord.

Concursul destinat tinerilor chitarişti s-a desfăşurat la Codlea, județul Brașov, pe două categorii de vârstă: tineri sub 14 ani şi tineri între 14-35 ani. De asemenea, concursul a avut trei secţiuni: interpretare individuală, grupuri şi compoziţie. Premiile oferite de organizatori au constat în instrumente muzicale specifice genului folk.

Citeste și:  Brașov - dezbatere pentru reducerea abandonului școlar „Pactului pentru Tineri”

Președinte al juriului și invitat special în recital a fost binecunoscuta artistă Maria Gheorghiu.

„Acest Festival Concurs reuneşte an de an sute de tineri care iubesc muzica şi poezia. Au fost 43 de momente în cadrul concursului, cu participanţi din mai multe zone ale ţării. Atmosfera a fost foarte caldă, publicul bucurându-se de câteva ore de muzică folk de calitate. Entuziasmul acestor tineri ne face să mergem mai departe în fiecare an cu organizarea acestui concurs, şi putem spune că în cei şase ani de la prima ediţie am simţit roadele apropierii lor de  Biserică. M-am bucurat când, de-a lungul timpului, am fost căutat de mulți dintre acești tineri pentru a primi răspunsul la întrebările vârstei lor, mărturisindu-mi că acest Festival le-a deschis inima spre Biserică. Ca și la edițiile precedente, mulți dintre coordonatorii de grup prezenți au fost preoți sau profesori de religie, fapt care a întregit gândul nostru de a avea un eveniment organizat de Biserică pentru a-i apropia pe tinerii noștri de valorile autentice”, ne-a spus preotul Costin Butnar, organizatorul evenimentului.

Citeste și:  Peste 1.700 de intervenții gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

Sursă: Mitropolia Ardealului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.