Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Distrigaz Sud Rețele a realizat în anul 2023 investiții totale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale în valoare de 530 milioane de lei pentru a răspunde celor două obiective majore ale companiei: exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție și dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale. Acestea au fost direcționate prioritar în modernizarea sistemului de distribuție, prin înlocuirea conductelor din oțel cu cele din polietilenă (cu parametri tehnici superiori și o durată de viață mai mare), și în extinderea acestuia, prin racordarea de noi clienți.

Fiind preocupată în permanență de exploatarea în siguranță a sistemului de distribuție a gazelor naturale, compania a alocat, anul trecut, un buget de 290 milioane de lei pentru înlocuirea a 145 km de conducte și branșamente, a 17.200 posturi de reglare-măsurare și a 222.000 contoare de gaze naturale, continuând astfel efortul susținut, din ultimii ani, de modernizare a rețelei de distribuție. Planurile de investiții anuale ale companiei, coroborate cu achiziționarea și utilizarea unor echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru derularea activității operaționale, au condus, în decursul a 3 ani, la o reducere semnificativă a cantităților de gaze naturale destinate consumului tehnologic, precum și la diminuarea emisiilor de metan echivalente.

Citeste și:  Românii de la sate nu vor să aibă un card bancar, în timp ce specialiștii BNR susțin că este nevoie de educație financiară

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor clienților care au optat pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania a mobilizat resurse financiare importante, alocând 240 milioane de lei (reprezentând 45% din bugetul total de investiții) pentru lucrările de extindere și racordare aferente. Astfel, pentru cei 69.000 de clienți noi conectați la rețea, au fost puși în funcțiune 580 de km de conducte și realizate 17.500 de branșamente noi.

De asemenea, compania a continuat să pună accent pe digitalizarea serviciilor oferite clienților săi. Distrigaz Sud Rețele este primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat ePortalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități, disponibil la adresa https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/. Astfel, clienții pot depune online cererea de racordare la sistemul de distribuție și documentele aferente procesului, adăuga locul de consum și transmite indexul de gaze naturale, accesa informații referitoare la data următoarei verificări/revizii a instalației de utilizare a gazelor naturale și istoricul de consum. Prin intermediul acestui serviciu digital, în anul 2023, au fost depuse 83% din totalul cererilor de racordare, 93% din totalul cererilor de punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și 60% din totalul cererilor de avize. De asemenea, prin cea mai nouă funcționalitate dezvoltată în cadrul ePortalDGSR, au fost depuse 71% din totalul fișelor de verificări/revizii ale instalațiilor de utilizare gaze naturale. Menționăm aici și serviciile digitale dezvoltate în cadrul ePortalDGSR puse la dispoziția tuturor furnizorilor de gaze naturale prin intermediul modulului dedicat acestora.

Citeste și:  Amendă colosală pentru restaurantul din Brașov renumit pentru porțiile generoase de ciorbă "ca la mama acasă"

De asemenea, site-ul companiei, www.distrigazsud-retele.ro, care prezintă informații de interes general pentru clienți, furnizori, operatori economici și parteneri, are un design nou și este mai bine structurat din punct de vedere informațional, oferind utilizatorilor funcționalități noi și o experiență de navigare intuitivă.

Distrigaz Sud Rețele va continua și în anul 2024 efortul investițional în vederea  modernizării infrastructurii de gaze naturale pentru a menține standardul ridicat în ceea ce privește exploatarea în condiții de siguranță a sistemului de distribuție pe care îl operează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.