DNA: Mita pentru achizițiile frauduloase din spitalele brașovene ajungea până la 89.000 de euro!

Zeci de de mii de euro atâta plătea reprezentantul unei firme de distribuție a echipamentelor medicale, unor cadre din conducerea Spitalelor din Brașov și Harghita pentru ca acestea să achiziționeze aparatură medicale di care unitățile nu aveau nevoie.

Potrivit procurorilor DNA, aparatura medicală achiziționată nu doar că nu era necesară spitalelor, ci era și supraevaluată.

Aparatura era cumpărată la cererea cadrelor din conducerea unităților sanitare care primeau mită de la furnizor, să ceară aparatura.

Aceleași persoane se ocupau și de atribuirea contractelor în mod fraudulos, mereu aceleiași firme.

Întreaga iperațiune a avut loc în perioada 2019-2020, iar prejudiciul produs spitalelor se ridică la 1.669.234 de lei.

Procurorii au stabilit că sumele de bani plătite cadrelor din interiorul spitalelor de „firma de casă” erau cuprinde între 5.000 și 89.000 de euro.

În cauză, mai mulți funcționari publici sunt cercetați pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și a altor infracțiuni asimilate celor de corupție.

One thought on “DNA: Mita pentru achizițiile frauduloase din spitalele brașovene ajungea până la 89.000 de euro!”

  1. Vorbind de achiziții și licitații ,pe toate palierele publice și al sectoarelor economice nu este o noutate sunt ferm convins ca DNa -ul are informații și totuși de ce acum ? Evident o întrebare legitima !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.