Doi șoferi brașoveni s-au ales cu dosar penal, weekendul trecut, pentru infracțiuni la regimul rutier

  • În data de 29.01.2023, orele 05.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Brașov au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 18 ani, care conducea un autovehicul pe bulevardul Eroilor, din municipiul Brasov.

Pentru că tânărul nu a prezentat permisul de conducere, polițiștii au afectuat interogări în bazele de date, de unde a rezultat că cel oprit ăn trafic nu este posesor de  permis de conducere.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat la Biroul Rutier Brașov sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • În data de 29.01.2023, în jurul orelor 18.20, un bărbat în vârstă de 72 ani, în timp ce conducea un autovehicul pe str. Ioan Luca Caragiale din mun. Brașov, a intrat în coliziune cu un autovehicul care se afla parcat. Dupa impact, acesta și-a continuat deplasarea.
Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Polițiștii sosiți la fața locului l-au identificat pe conducătorul auto implicat în accident și l-au testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, unde rezultatul a fost 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Față de valoarea indicată, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat de Biroul Rutier sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.