DRDP Brașov: Există condițiile producerii ‘freezing rain’, adaptați viteza la condițiile de drum!

Avertisment emis de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, pentru șoferii aflați în trafic. Drumarii fac apel la conducătorii auto să circule cu prudență pe drumurile din județ, din cauza unui fenomen foarte periculos pentru care există toate condițiile să se producă.

Este vorba despre freezing rain, adică formarea unei pelicule de gheață pe carosabil, fenomen produs de temperaturile scăzute care îngheață ploaia căzută pe carosabil. Drumarii au scos în trafic mai multe echipaje pentru împrăștierea de material antiderapant. La această ora ninge abundent pe DN1A Sacele – Cheia mai ales în zona de vârf la limita județelor Brașov și Prahova.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

„Din cauza condițiilor meteo din această dimineață care constau în ploaie combinată cu temperaturi scăzute există pericolul de formare a unei pelicule de gheață pe carosabil (freezing rain)!
Acest fenomen este extrem de periculos pentru circulație și este forte greu de combătut prin tehnicile clasice de deszăpezire.
Astfel, îi rugăm pe participanții la trafic să circule cu atenție sporită și cu viteză redusă mai ales pe drumurile din zona montană din sud-estul Transilvaniei”, se arată în avertismentul emis de DRDP Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.