Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău – Grid – Perșani

Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a semnat joi, 18 aprilie, contractul privind realizarea obiectivului „Proiect Tehnic + Execuţie – Modernizare DJ 130B Părău (DN 1S) – Grid – Perșani (DN 1), km 3+150–4+550”, în cadrul unei şedinţe de lucru la care au participat vicepreşedintele CJ Szenner Zoltan şi primarul comunei Părău, Ovidiu Ovesea.

Acest contract care vizează modernizarea unui tronson rutier cu o lungime de 1,4 km aflat în intravilanul satului Grid a fost adjudecat de SC Diferit SRL din Cluj-Napoca, antreprenor cu care administraţia judeţeană a colaborat la modernizarea drumului interjudeţean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P supranumit „Drumul de sub munte”.

Valoarea totală a contractului este de 9.416.676,23 lei – fonduri asigurate din bugetul judeţean, din care serviciile de proiectare şi verificarea proiectului înseamnă 357.714 lei, asistența tehnică a proiectantului este cifrată la 89.428,50 lei, iar valoarea lucrărilor care urmează a se executa, inclusiv organizarea de șantier ajunge la 8.969.533,73 lei. 

Citeste și:  Peste 1 milion de verificări în aplicația eDAC

Durata contractuală este de 16 luni, din care 4 luni sunt alocate pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor, de la data transmiterii ordinului de începere a proiectării, respectiv a lucrărilor.

Antreprenorul va implementa contractul în colaborare cu mai multe firme subcontractoare: WE Design SRL – pentru servicii de proiectare și asistență tehnică; ISD Partners SRL – pentru servicii de verificare tehnică; NV Construct SRL – pentru servicii de proiectare de specialitate şi servicii de elaborare a documentațiilor pentru obținerea avizului de gospodărire a apelor; Global Topo SRL – pentru servicii topografice; Agisfor SRL – pentru execuție și testare piloți forați; Vibo Instal SRL – pentru execuția lucrărilor de relocare/protejare utilități – gaz; Eurotest SRL – pentru servicii de încercări și analize de laborator.

Citeste și:  Activitate suspendată la Spitalul Orășenesc Victoria în minivacanța de Paște

În cadrul contractului, pe partea de execuţie sunt prevăzute realizarea structurii rutiere, refacerea suprafaţei carosabilului, a trotuarelor, acostamentelor şi drumurilor laterale, asigurarea evacuării apelor pluviale, refacerea podeţelor transversale, a podeţelor pentru drumurile laterale şi a acceselor la gospodării, construirea unui pod nou, precum şi realizarea siguranţei circulaţiei prin marcaje longitudinale, marcaje transversale, indicatoare şi stâlpi rutieri.

„Începem proiectarea şi execuţia modernizării acestui tronson rutier, dar ne dorim să refacem drumul DJ 130B Părău – Grid – Perșani pe întreaga sa lungime. Din punctul de vedere al conectivităţii judeţene, acest drum este foarte important, deoarece asigură legătura cu DN 1 la Perșani, precum și cu localitățile dinspre Rupea, având în vedere că în localitatea Părău el intersectează DN 1S Şercaia – Hoghiz. Ne dorim ca în urma proiectelor realizate de Consiliul Judeţean Braşov, nicio comunitate locală să nu se simtă neglijată şi căutăm soluţii pentru a începe lucrări noi în cât mai multe zone din judeţ”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Todorică Şerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.