Drumul spre izvorul de pe Panselelor, distrus cu buldozerul

Un loc de agrement din Brașov, o adevărată oază de verdeață, loc de relaxare pentru brașoveni a fost distrus cu buldozerele. Este vorba despre Poiana cu Izvor de la capătul străzii Panselelor din Brașov, în spatele Regiei Pădurilor Kronstadt.

Poiana cu pricina adună zilnic zeci de brașoveni care vin la izvor să se aprovizioneze cu apa, sau doar să se relaxeze în mijlocul pădurii, departe de zgomotul de trafic și de poluarea urbană. La doar o aruncătură de băț de forfota orașului, după un drum de câteva sute de metri prin pădure se află această oază de relaxare. Brașovenii vin în număr mare în acest loc și petrec clipe de relaxare în mijlocul naturii.
Dar, ca orice minune nici această oază de verdeață nu putea dura la nesfârșit. Dedouă luni, pe strada Panselelor s-au început lucrările de aducțiune a rețelelor subterane de înaltă tensiune.

Citeste și:  Efectul social media asupra Generației Z: 1 din 5 tineri își dorește să devină celebru
Poiana cu izvor la care brașovenii nu mai pot ajunge

Muncitorii care efectuează lucrarea au aflat și ei de existența izvorului, de la zecile de trecători. S-au hotărât să inspecteze și ei zona, dar nu în scop de agrement, ci pe principiul „avem un buldozer, ce facem cu el” au intrat pe drumul forestier, chiar după ploaie, și l-au făcut impracticabil. Impracticabil mersului la pas, pentru că oricum în zonă nu se pate intra cu mașina.

Roțile excavatoarelor au săpat șanțuri adânci în poteca folosită de brașovenii amatori de liniște și aer curat. Izvorul este tot acolo, dar brașovenilor le este acum cu neputință să ajungă la el. Nici amatorii de jigging sau bicicliștii nu mai pot ajunge la izvor după incursiunea buldozerelor.
Oamenii speră ca Primăria să se sesizeze și să-i pună pe muncitori să repare acest drum. Cu același excavator cu care au făcut dezastru. „Nu mai sunt multe zone liniștite în Brașov, măcăr pe cele rămase să nu ni le distrugă”, s-a plâns unul dintre vizitatorii zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.