Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Una dintre cele mai circulate zone de drumeție de către turiști și brașoveni este Drumul vechi spre Poiana Brașov. Pentru a da posibilitatea celor care vor să se bucure de o plimbare ușoară, în natură, și după lăsatul serii, Primăria Brașov va transforma drumul vechi într-o alee de promenadă, prin instalarea unui sistem de iluminat pe acest traseu, între Pietrele lui Solomon și Poiana mică. Pentru a implementa acest proiect, în ședința de consiliu de joi vom prezenta spre aprobare indicatorii tehnico – economici aferenți realizării acestui obiectiv de investiții și studiul de fezabilitate.

,,Drumul vechi spre Poiana Brașov este principala legătură pietonală între oraș și stațiune, după ce în anii ’60 s-a deschis noul drum rutier. Foarte mulți brașoveni și turiști aleg să se plimbe, în aer curat, pe acest drum, mai ales că este un traseu ușor, inclusiv pentru familiile cu copii mici. Pentru a le da posibilitatea tuturor celor care vor să se bucure de o plimbare pe acest drum, inclusiv după lăsarea serii, vom instala un sistem de iluminat public între Pietrele lui Solomon și Cabana Junilor. I-am cerut proiectantului ca soluția de iluminat, pe care o vom prezenta poimâine Consiliului Local, să fie una care să nu afecteze fauna din zonă, una care să nu deranjeze animalele sălbatice din pădurile din jur. Acest proiect vine cu o soluție care  răspunde atât nevoii de siguranță a celor care aleg să se plimbe după lăsarea întunericului, cât și nevoii de a proteja habitatele animalelor din această zonă. După aprobarea studiului de fezabilitate, vom putea demara achiziția serviciilor de proiectare și execuție, care nu ar trebui să depășească mai mult de 6 luni. Dacă nu vom întâmpina dificultăți procedurale, până la sfârșitul anului vom putea avea o nouă alee de promenadă”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul de 2,55 de km va fi instalată o rețea subterană de alimentare cu energie electrică și vor fi montați 62 de stâlpi, cu o înălțime de 4 metri, echipați cu sisteme de iluminat tip LED.

Citeste și:  Mai sunt 11 luni până la Campionatul Mondial de Hockey

Corpurile de iluminat trebuie să ofere soluții dedicate conservării speciilor de animale protejate. Acestea vor avea posibilitatea să reducă temperatura de culoare a corpului de iluminat la 1050K, pentru a păstra habitatul natural al liliecilor și pentru a minimiza perturbarea ecosistemului. Familia de corpuri de iluminat propusă va oferi opțiunea unei versiuni care are un raport total de ieșire a luminii în sus de 0%, pentru a preveni orice poluare luminoasă inutilă, și va menține mai mult de 95% din fluxul total sub un unghi de 75,5 de grade.

Detalii Studiu de fezabilitate privind extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Brașov, Drumul vechi al Poienii, Poiana Brașov – Pietrele lui Solomon:

  • Proiectant: S.C. Smart Technology Research & Consulting SRL;
  • Valoarea proiectului : 1.591.973,15 lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții – montaj este de 951.048,00 lei, TVA inclus;
  • Termen de execuție: 6 luni, din care proiectare – 2 luni și execuție –  4 luni.
Citeste și:  Românii de la sate nu vor să aibă un card bancar, în timp ce specialiștii BNR susțin că este nevoie de educație financiară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.