Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, cetățean de onoare al județului Brașov

În urma unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, brașoveanul Dumitru-Dorin Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, a fost declarat cetățean de onoare al județului Brașov.

Născut la Brașov, Dumitru Prunariu devenea, în 14 mai 1981, primul român care ajungea în spațiu. Inginerul aeronautic rămânea aproape 8 zile în spațiu, iar, de atunci, niciun alt conațional nu a mai părăsit atmosfera terestră.

„Este un gest simbolic pe care îl facem în semn de preţuire şi recunoaştere pentru întreaga activitate ştiinţifică desfăşurată de domnul Dumitru-Dorin Prunariu în ţară şi străinătate, pentru contribuţiile profesionale excepţionale aduse în domeniul ştiinţelor aerospaţiale, ce au condus la creşterea prestigiului şi vizibilităţii judeţului Braşov pe plan naţional şi internaţional.

Ne onorează faptul că domnul Prunariu a acceptat propunerea noastră, venită în contextul evenimentului de importanţă capitală pentru noi – ca administraţie judeţeană şi pentru întreaga comunitate a judeţului Braşov, al deschiderii oficiale a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav”, spune Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

În perioada următoare va fi organizată o festivitate în cadrul căreia domnul Dumitru-Dorin Prunariu va primi Titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Brașov”.

Citeste și:  Șapte lungmetraje selectate în competiția Semaine de la Critique, la Festivalul de Film de la Cannes 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.