Ediția cu numărul 27 a Festivalului Filmului Francez în România, în acest weekend, și la Brașov

Alianța Franceză Brașov prezintă ediția 2023 a Festivalului Filmului Francez. Eveniment realizat în parteneriat cu Filarmonica Brașov și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, La BRAȘOV. Cea de a 9-a ediție va avea loc la Cinemateca Patria, în perioada 17 – 19 martie. Intrarea este liberă, în limita locurilor!

Programul complet al celei de-a 27-a ediții a Festivalului Filmului Francez în România se găsește pe site-ul festivalului: https://festivalff.ro/ .

La Brașov, festivalul se deschide vineri, 17 martie 2023, cu Le Lycéen, cel mai recent film al lui Christophe Honoré, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția și urmărește trăirile emoționante ale unui adolescent care se confruntă cu pierderea tatălui său. A doua proiecție din 17 martie este comedia polițistă L’Innocent de Louis Garrel, prezentată în cadrul secțiunii emblematice a festivalului, Panorama, care cuprinde cele mai îndrăgite filme franceze recente.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Sâmbătă, 18 martie, de la 15h00 prima proiecție este Petite Nature de Samuel Theis parte din Competiția Lungmetraj. A doua proiecție este La Syndicaliste de Jean-Paul Salomé, un thriller captivant bazat pe fapte reale și filmul care încheie seara este La Nuit du 12 de Dominik Moll, recent recompensat cu premiul César pentru cel mai bun film, care ne invită să urmărim ancheta poliției judiciare, lansată după uciderea unei tinere.

Duminică, 19 martie, de la 15h00 vă invităm la  Mourir à Ibiza de Anton BalekdjianMattéo Eustachon și Léo Couture, un film subtil și emoționant despre prietenie. A doua proiecție este comedia Le Nouveau Jouet de James Huth, iar festivalul de la Brașov se încheie cu Les Enfants des Autres de Rebecca Zlotowski, un lungmetraj dulce-amărui despre familie și dorința de a avea copii.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Festivalul Filmului Francez este organizat de Institutul Francez din România la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și co-organizat de: Centrul Municipal de Cultură Arad, Alianţa Franceză Braşov, Cinefeel Brăila, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanţa, Inspire Cinema Craiova, Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Alianța Franceză Suceava și Asociaţia K’Arte Târgu Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.