Educaţie rutieră în cadrul circuitului de curse Karting Prejmer Raceway

În perioada 14-15 mai 2023 polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășuart activități de informare și prevenire, la circuitul de curse Karting Prejmer Raceway, situat în localitatea Prejmer, din județul Brașov.

Activitățile educative s-au desfășurat în cadrul desfășurării Concursului național de Karting Romanian Karting Masters 2023 Etapa 2, unde au fost prezenți, în cele două zile de concurs, foarte mulți copii, pe lângă alți participanți.

Polițiștii au purtat discuții cu aceștia privitoare la principalele cauze care conduc la producerea accidentelor rutiere, dar și a modalitaților prin care acestea pot fi evitate dacă sunt respectate normele rutiere.

Copiii au fost atrași și de tehnica și echipamentele de care polițiștii dispun, astfel că le-au fost prezentate atât autospecialele de poliție, dar și dotările specifice aflate în dotare, ocazie cu care au fost distribuite și materiale de informare pe diferite tipuri de participanți.  

Activitățile fac parte din proiectul “Educație Rutieră-Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, derulat la nivelul Poliției Române, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională Proiectul prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Citeste și:  Fondatorii Taste of Transylvania: România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel mai devreme în anul 2030 și doar cu sprijinul autorităților centrale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.