Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi proba la Matematică, în cadrul simulării Evaluării naţionale

Elevii de clasa a VIII-a susţin, marţi, proba scrisă la Matematică din cadrul simulării Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă miercuri, iar pe 29 martie vor fi comunicate rezultatele.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso, conform Ministerului Educaţiei. Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale vor fi publicate zilnic, la ora 15,00.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Programul simulării examenului de Bacalaureat este următorul:

* 27 martie: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;

* 28 martie: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;

* 29 martie: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;

* 30 martie: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă;

* 6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.