Elevii din Școala Gimnazială Hălchiu vor beneficia de un laborator de informatică dotat pentru un club de robotică finanțat prin Fondul Științescu Brașov 5.0

Peste 200 de elevi de primar și gimnaziu și 15 profesori din Școala Gimnazială Hălchiu vor participa la activități STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) în cadrul clubului de robotică nou înființat printr-un proiect finanțat de Fondul Științescu Brașov 5.0, gestionat de Fundația Comunitară Brașov.

Proiectul S.O.S. STEAM implementat de către Grupul de inițiativă Caravana cu Lilieci în parteneriat cu Școala Gimnazială Hălchiu se va desfășura în perioada februarie – mai 2023 și își propune să atragă atenția și interesul elevilor, profesorilor și al comunității către știință și tehnologie.

Finanțarea obținută, în valoare de 21.820 lei, va asigura dotarea clubului de robotică cu materiale didactice, o imprimantă 3D și kit-uri de robotică, organizarea atelierelor pentru elevi, dar și pregătirea profesorilor din școală. Clubul de robotică va putea fi folosit interdisciplinar, atât în orele de informatică și TIC, cât și la alte materii precum engleză, științe ale naturii, limbi străine, arte etc.

15 profesori din școală vor fi formați pentru a folosi echipamentele achiziționate pentru club și a descoperi noi activități STEAM pe care să le exploreze la clasă alături de elevii lor. La rândul lor, profesorii pregătiți, vor putea deveni mentori pentru colegii lor de catedră. Training-urile vor fi coordonate de către doamna Monica Avadanii, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Hălchiu.

Peste 200 de elevi vor participa la ateliere interactive cu și despre robotică, printare 3D, lilieci și vizite de studiu la o companie cu profil tehnic din Brașov.

Câștigarea acestui proiect reprezintă o mare oportunitate pentru elevii noștri. Între copii și tehnologie e o atracție firească. Ei sunt nativi digitali și noi trebuie să ne adaptăm tehnicile de predare și învățare în funcție de acest aspect. Roboții fac învățarea mai atractivă și mai amuzantă. Tehnologia ne va domina viitorul, iar noi trebuie să le oferim copiilor contexte cât mai variate de exersare a competențelor dobândite. Sunt convins că acest proiect este soluția potrivită pentru a le crește interesul elevilor noștri pentru tehnologie, știință, fizică, matematică, robotică și programare,”, spune Daniel-Teodor Călin, director al Școlii Gimnaziale Hălchiu, județul Brașov.

Alături de colegii mei Paul Chiriacescu și Adela Beca, mă bucur că am reușit să atragem această oportunitate pentru Școala Gimnazială Hălchiu, o școală care se remarcă prin implicarea pe care o are în dezvoltarea și atragerea de proiecte pentru elevi și profesori. Mulțumim Fundației Comunitare Brașov și tuturor partenerilor Fondului Științescu Brașov 2023!”, transmite Ana Stamatescu, inițiatorul Caravanei cu Lilieci și coordonatorul proiectul S.O.S. STEAM.


Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.