Elevii unei clase de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov continua strângerea de fonduri pentru a-și renova sala de clasă. Cât au strâns până acum …

Părinții și copiii din clasa V-a A de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov continua strângerea de fonduri pentru a-și renova sala de clasă. Până acum au strâns 22.000 lei, care acoperă partea de construcții și ceva din mobilier. Mai au nevoie doar de 5 fotolii de puf, 24 de scaune școlare și 24 de mese modulare școlare.

Unul dintre marii intelectuali români și probabil cel mai mare reformator al școlii românești, Spiru Haret, a spus: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Pornind de la dorința lor de a avea o sală de clasă altfel, copiii, susținuți de părinți, din clasa a V-a A de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov, au pornit în luna martie proiectul “ Vrem o clasă altfel! ”. Ei își doresc o sală de clasă adaptată nevoilor lor, cu un altfel de parchet, un altfel de mobilier, o zugrăveala nouă și alte îmbunătățiri. Tot ei sunt și cei care sunt deciși să “muncească” pentru a strânge donații suficiente ca să își vadă visul realizat.

Au început în martie, când au avut un stand în Eliana Mall, și în iunie au fost în Afi Mall.

Totul a pornit de la nevoia urgentă de a schimba parchetul. Cel pe care îl avem acum este unul foarte vechi și arată urât. Ne dorim pentru clasa noastră altceva! Abia începem în clasa a VI-a, deci mai avem 3 ani de stat în această clasă. Acum câțiva ani am avut o nevoie similară, repectiv un videoproiector, pentru clasa în care eram atunci. Ne trebuiau vreo 2000 de lei și am apelat la Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel, pentru ghidare. Împreună cu acesta am reușit să strângem în câteva zile peste 3000 de lei, ceea ce ne-a permis să luăm și un laptop. Acum am decis să apelăm din nou la dumnealui. Ne bucură faptul că a spus prezent și de această dată și că ne sprijină proiectul “Vrem o clasă altfel!”. După ce am început să facem planul ne-am dat seama că avem și alte nevoi, așa că proiectul a crescut și suntem încrezători că o să reușim să facem rost de donațiile de care avem nevoie. Copiii noștri merită o altfel de clasă! Am desfășurat o primă acțiune de strângere de fonduri în perioada 1-8 martie în centrul comercial Eliana, unde am oferit câte un mărțișor, și alte obiecte făcute de copii, oricui a fost dispus să ne ajute cu o donație. În iunie am fost 2 săptămâni în AFI Mall unde am oferit picturi pe față și obiecte făcute de noi. Cu ajutorul Patriciei Potecea, de la ImaGOO Design, avem un proiect care conține: parchet nou, zugrăveală, jaluzele noi, corpuri de iluminat noi, cuiere, dulapuri pentru copii, bănci noi, scaune noi, fotolii puf și o catedră nouă. Ideal ar fi să le facem pe toate, iar costul total este în jur de 90.000 de lei. Am strâns până cum 22.000 de lei, bani cu care am cumpărat parchet nou, toate cele pentru zugrăvit, jaluzele noi, corpuri de iluminat noi, cuiere, o catedră nouă și materiale pentru a vopsi picioarele scaunelor și ale meselor actuale. Dacă nu avem banii să schimbăm tot mobilierul, am zis că măcar să arate proaspăt când vin copii în prima zi de școală. Din această sumă acoperim și partea de manoperă la o firma specializată. Sperăm să strângem cât mai repede banii pentru mese noi, scaune noi și acele pufuri de relaxare pentru copii.

Ideea cu care am plecat la drum a fost să cerem donații și să oferim celor care ne ajută ceva care să fie făcut de copiii noștri. Profităm de situație să le oferim și o lecție de viață. Alături de noi este și diriginta clasei, doamna Lucia Pavelescu, care este implicată 100% în acest proiect. Dorim pe această cale să îi mulțumim din tot sufletul!”, a declarat Emilia Oțeleanu, reprezentantul părinților.

Citeste și:  Un nou post a fost scos la concurs la Aeroportul Internațional Brașov

Asociația Brașovul Altfel a deschis și un cont special pentru proiectul “Vrem o clasă altfel!” și ne îndeamnă pe toți să contribuim cu o donație. Cei de la asociație susțin că în situația de față discutăm de mult mai mult decât renovarea unei săli de clasă. Discutăm despre experiența pe care noi, comunitatea, o oferim acestor copii. O experiență care contează enorm pentru educația și dezvoltarea lor.

Când au venit către mine cu această idee am fost de acord să îi sprijin pentru că văd în acest proiect o oportunitate rară de a oferi o educație altfel. Am fost și am văzut cum arată clasa lor și pot să spun că este la un nivel decent. Au tablă inteligentă, au mobilier vechi, dar funcțional, fără defecțiuni majore, parchetul este vechi și urât, dar nu te împiedici de el și este complet. Faptul că acești copii vor altceva și că sunt dispuși să “muncească” pentru aceasta, pe mine m-a cucerit. Experiența pe care ei o trăiesc îi învață că banii vin în urma unei munci și că nu este ușor să îi faci. Fiind suma destul de mare, îi învață să fie consecvenți și să aibă răbdare, pentru că o să dureze o perioadă până când strâng toată suma. De asemenea, îi provoacă să fie creativi, pentru că ei fac produsele pe care le oferim donatorilor. Îmi place și faptul că ideea lor poate să fie un exemplu de urmat pentru alții. Acești copilași, fără să își dea seama, sunt niște mici lideri și vor influența viețile altora. Cum să spui nu la o asemenea binecuvântare? Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul nostru! Îi invit pe cei care vor să doneze să o facă în contul RO94 BREL 0002 0036 9740 0103 deschis de Asociația Brașovul Altfel special pentru acest proiect.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

Citeste și:  „Ecoul Pietrei Craiului” păstrează titulatura de festival național! Tineri artiști din 25 de județe intră, în weekend, în competiția muzicală de la Zărnești (Brașov)

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.