Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni. Așa estimează ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis duminică că epidemia de gripă se va încheia în două săptămâni. Potrivit acestuia, numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere și doar în ultima săptămână scăderea a fost de 25%.

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Alexandru Rafila, la Prima News, duminică seară, notează news.ro.

Citeste și:  Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar putea adăuga pe lista cu medicamente esențiale și medicamentele împotriva obezității

De asemenea, ministrul Sănătăţii susține că epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni.

„Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.