Eurovision va fi găzduit de Marea Britanie anul viitor. Concursul nu poate avea loc în țara câstigatoare, Ucraina, din cauza războiului declanșat de Rusia

Concursul european anual de muzică „Eurovision” va avea loc anul viitor în Marea Britanie, după ce organizatorii au decis că evenimentul nu poate avea loc în țara câștigătoare, Ucraina, din cauza războiului pornit de Rusia pe 24 februarie, scrie digi24.ro.

BBC News amintește că Marea Britanie a ocupat locul al doilea în cadrul ediției din 2022 a Eurovision, care s-a ținut la torino, în Italia.

Nu se știe încă ce oraș va găzdui evenimentul, dar orașe precum Glasgow și Manchester și-au exprimat interesul pentru acest lucru. Regatul Unit dispune de o serie de locuri cu arene adecvate evenimentului, cazare pentru delegații și fani și legături de transport internațional, care să faciliteze tranzitul în timpul evenimentului.

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Londra, Brighton, Belfast și Cardiff ar putea fi și ele în cursă pentru a deveni orașul care găzduiește ediția din 2023 a Eurovisionului.

Orașele vor trebui să demonstreze că au facilitățile potrivite și să treacă printr-un proces de licitație.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a transmis că locația gazdă ar trebui să găzduiască aproximativ 10.000 de spectatori, să fie ușor accesibilă pentru un aeroport internațional și să dispună de cazare pentru cel puțin 2.000 de delegați și jurnalişti.

Kalush Orchestra, trupa care a reprezentat Ucraina la Eurovision 2022, a câștigat concursul de anul acesta în luna mai, în timp ce Sam Ryder, reprezentantul Marii Britanii, a ocupat locul al doilea, cel mai bun rezultat al țării după anul 1998.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.