Eveniment editorial Litera la Brașov – lansarea cărții „Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte“, de Alexandru Lamba

Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte“, de Alexandru Lamba, cea mai nouă apariție editorială din Colecția „Biblioteca de Proză Contemporană“ a Editurii Litera, a avut parte de o lansare primitoare la București și Timișoara. Acum, autorul își aduce cartea mai aproape de cititorii din Brașov.

Evenimentul de lansare va fi găzduit de Librăria Humanitas Brașov, vineri, 15 iulie 2022, de la ora 18:00. Invitați alături de autorul Alexandru Lamba: criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea și scriitorul Mihail Vakulovski, librar și organizator al CenaKlub Tiuk!

Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte“ este un thriller psihologic despre șapte păcate, între care invidia, lenea, superbia ori desfrânarea, plus un personaj care caută purgatoriul. O poveste de azi, alertă, frustă și simbolică în același timp.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Scenele se construiesc ca niște cadre cinematografice, alternând planul îndepărtat cu cel apropiat, iar ritmul este dat de structurile dialogale – scurte, intense, pe alocuri repetitive, ca o țesătură care introduce o anumită linie⁠-⁠refren“, afirmă scriitoarea Cristina Bogdan.

DESPRE AUTOR

Alexandru Lamba (n. 1980) este scriitor și editor al revistei online „Galaxia 42“. A publicat alte două romane: Sub steaua infraroșie (2016) și Arhitecții speranței (2017), plus volumul de proză scurtă Singurătatea singularității (2018). A primit, printre altele, Premiul „Chrysalis“, al European Science Fiction Society, în 2016, și Premiul „Vladimir Colin“, în 2021.

DESPRE Colecția „Biblioteca de proză contemporană“

Colecția „Biblioteca de proză contemporană“ face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană“ acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.