EXCLUSIV! Ce s-a discutat la prima ședință a Comitetului interministerial în domeniul ENERGIEI. Vești bune pentru români!

În urma primei ședințe a Comitetului interministerial în domeniul ENERGIEI au fost dezbătute, astăzi, mai multe aspecte importante, spun anumite surse pentru BrasovStiri.ro

Iată subiectele:

  • Identificarea de soluții de limitare a creșterii preturilor la energie. In acest sens a fost solicitata ca pana luni 07.02.2022 sa fie transmise propunerile ce pot duce la o limitare a creșterii. Domnul Premier a solicitat sa ii fie prezentat de ANRE si OPCOM o situație reala privind contractele de tranzacționare a energiei electrice (producător – (trader) furnizor – consumator), in acest mod sa ne dam seama unde sunt banii rezultați in urma scumpirii energiei. Analizarea modului de aplicare a OUG 118/2021, se va prezenta un raport realizat de OPC si ANRE si identificarea lipsei de aplicare de către furnizori.
  • In cazul gazelor naturale, Premierul a solicitat sa fie prezentat modul de calcul a costului de înmagazinare si obligativitatea de depozitare, zona in care se considera ca fiind una din cauzele creșterii prețului la gaze naturale.

S-a propus să fie adoptate cât mai repede măsuri care să ajute aplicarea OUG 118/2021, eliminarea obligației de a depune solicitarea scrisă din partea consumatorului non casnic, identificarea de soluții de susținere a consumatorilor non casnici în perioada 2022 – 2025 prin emiterea de vouchere ce pot fi folosite pentru achiziția de energie electrică/ gaze naturale/ carburant, reluarea ședințelor de dialog social din cadrul Ministerului Energiei și prezentarea noilor programe de finanțare pentru susținerea autoconsumului.

Citeste și:  BNR a crescut dobânda cheie la 6,25%, un nivel record pentru ultimii 12 ani

Următoarea ședință se va ține pe data de 14.02.2022

Revenim cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.