Expoziție: Aripa VR (Virtual reality) a Muzeului de Artă Braşov

Muzeul de Artă Brașov, instituţie publică de cultură de interes judeţean, ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov, vă invită să vizitați, în intervalul 26 – 29.08.2021, expoziția virtuală „DSL COLLECTION VR MUSEUM, organizată în colaborare cu Asociația Amural, în cadrul desfășurării celei de-a VII-a ediţii a festivalului Amural Festival Vizual.

„Dsl Collection“ este una dintre cele mai importante colecții de artă contemporană chineză din întreaga lume. A fost creată în anul 2005 de colecționarii parizieni, Dominique și Sylvain Levy împreună cu copiii lor. Aceștia au fost pionieri în utilizarea tehnologiei digitale pentru promovarea colecției proprii, iar înanul 2017, „Dsl Collection“ a lansat primul muzeu privat VR. În interiorul acestuia, utilizatorii pot descoperi 30 de opere de artă la scară mare, se pot experimenta instalații uriașe și lucrări video în spațiul virtual, dar, totodată, oricine se poate concentra vizual asupra detaliilor.

Citeste și:  Centrele de permanență medici de familie din judetul Brașov

Acest muzeu inovator VR funcționează ca un spațiu expozițional real, oferă posibilitatea de a prezenta expoziții temporare concepute de curatori internaționali și poate fi instalat în diferite spații din întreaga lume.

Expoziția se va desfășura în spațiul dedicat Aripii VR(Virtual reality) a Muzeului de Artă Braşov, din sala 6 a expoziției permanente, aflată la etajul clădirii din B-dul. Eroilor nr. 21.

Muzeul de Artă Brașov și co-organizatorii expoziției vă așteaptă să experimentați acest material virtual inedit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.