Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Veste bună pentru brașoveni! Fântânile arteziene din municipiu vor fi repornite în curând, după ce vor fi verificate și reparate. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că s-a semnat un contract cu o firmă care va asigura mentenanța fântânilor, potrivit Radio România Brașov.

Lucrările vor începe în curând și se estimează că fântânile vor fi repornite în câteva săptămâni. Brașovul are 22 de țâșnitori stradale și 12 fântâni arteziene. Acordul cu firma de mentenanță are o valoare de peste 3,5 milioane lei, fără TVA, și este valabil pentru doi ani.

„Având în vedere că se anunță temperaturi ridicate, în perioada următoare vom face toate lucrările necesare de punere în funcțiune a cișmelelor și a fântânilor arteziene. Sperăm în câteva săptămâni să le putem da drumul. Avem un acord cadru cu o firmă care aparține municipalității, se va semna un contract subsecvent și vor începe lucrările, adică nu mai suntem nevoiți să trecem printr-o procedură de achiziție”, spune Sorin Toarcea, citat de Radio România Brașov.

Citeste și:  Alarmă în creștere: Peste 100.000 de intervenții ale polițiștilor în cazuri de violență domestică în 2023

Repornirea fântânilor arteziene este o veste bună pentru brașoveni, care se vor putea bucura din nou de spectacolul lor în zilele călduroase de vară. Fântânile arteziene sunt o atracție turistică importantă și contribuie la crearea unui ambient plăcut în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.