FDGR îl acuză pe primarul PSD din Făgăraş că intimidează Opoziţia

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) îl acuză pe primarul PSD al municipiului Făgăraş, din judeţul Braşov, că intimidează Opoziţia şi solicită MAI anchetarea incidentelor din timpul şedinţei de luni, când au fost agresaţi mai mulţi consilieri, printre care şi cel al Forumului, Johannes Klein, prim-preot evanghelic în oraş, informează un comunicat de presă remis Brasovstiri.ro.

“FDGR condamnă cu hotărâre modul în care primarul PSD al municipiului Făgăraş, Gheorghe Sucaciu, intimidează opoziţia aleasă în mod democratic în Consiliul municipal pentru a obţine votarea proiectelor propuse de el. Este inadmisibil şi aminteşte de vremurile staliniste, ca persoane din public, care asistă la şedinţa consiliului local, să agreseze fizic şi verbal consilierii care au altă părere decât primarul, aceştia exercitându-şi drepturile conferite prin lege”, se arată în comunicatul FDGR.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Consilierul local al FDGR, Johannes Klein, l-a notificat, luni, pe primarul din Făgăraş că abuzează de “şedinţele de îndată”.

“Deoarece pentru două proiecte propuse nu s-au pus la dispoziţia consilierilor documentele explicative, iar cei 10 consilieri ai opoziţiei nu au vrut să voteze în necunoştinţă de cauză, primarul Sucaciu a convocat 5 şedinţe ‘de îndată’, motiv pentru care Johannes Klein, consilier FDGR. şi prim-preot evanghelic în Făgăraş, a citit în şedinţa de luni, 31.10. o notificare prin care reclama un abuz al ‘şedinţelor de îndată’ din partea primarului, notificarea fiind semnată de 9 consilieri. Fără a pune documentele solicitate la dispoziţie, primarul a convocat o nouă şedinţă de consiliu în data de 1.11., în care persoane prezente la şedinţă au început să vocifereze şi să agreseze verbal şi fizic pe mai mulţi consilieri, printre care şi pe consilierul Johannes Klein. FDGR solicită MAI anchetarea acestor incidente şi conducerii centrale PSD măsuri în consecinţă”, se mai precizează în comunicatul FDGR, semnat de Dr. Paul Jürgen Porr, Președinte FDGR.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

.

One thought on “FDGR îl acuză pe primarul PSD din Făgăraş că intimidează Opoziţia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.