Federația Română de Handbal a dat verdictul în scandalul de dopaj: Corona Brașov, retrogradată din Liga Națională

Verdict necruțător pentru Corona Brașov, dat de Comisia de apel a Federației Române de Handbal: Echipa de la Poalele Tâmpei a fost retrogradată din Liga Națională pentru sezonul 2019-2020. Motivul îl constituie utilizarea de metode interzise de WADA pentru recuperarea handbalistelor.

„Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brașov împotriva Hotărârii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplină a FRH, Comisia de Apel decide:

Admite apelul formulat de CSM Corona Brașov.

În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancționează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Brașov cu retrogradarea din Liga Națională Liga Florilor MOL ediția 2019-2020. Menține în rest celelalte dispoziții ale hotărârii atacate”.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Corona Brașov are o singură cale de atac pentru a contesta decizia, o plângere la TAS.

17 handbaliste de la Corona sunt învinuite de folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelui cu terapie laser. Handbalistele sunt suspendate de ANAD şi Comisia de Disciplină a FRH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.