Fermierii vor primi subvenții la motorină sub forma unei scheme de ajutor de stat prin care se reduce acciza

Fermierii din România vor primi anul acesta subvenții pentru motorina folosită sub forma unei scheme de ajutor de stat în valoare totală de o jumătate de milion de lei.

Ministerul Agriculturii propune ca această schemă să funcționeze prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la lucrările mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și de îmbunătățiri funciare, potrivit Rador.

„Am alocat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, în aşa fel încât sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să fie acordat şi în acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat de news.ro.

Pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină şi rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.  

Citeste și:  Doi șoferi brașoveni s-au ales cu dosar penal, weekendul trecut, pentru infracțiuni la regimul rutier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.