Festivalul „Flori în Țara Bârsei”, ajuns la cea de a XIII-a ediție

Centrul Cultural „Reduta” Brașov, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov, organizează în perioada 24-25 aprilie 2021, Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți „Flori în Ţara Bârsei”.

Festivalul este deschis tinerilor interpreţi de muzică populară din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, având ca scop descoperirea şi lansarea de noi şi valoroase talente interpretative.

Vor participa tineri interpreți din toate zonele etnofolclorice ale țării care vor interpreta o doină, o baladă sau un cântec doinit (fără acompaniament) și o piesa cu acompaniament. Clasificarea interpreților se va face în funcție de autenticitatea și valoarea artistică a repertoriului, calitatea interpretării, ținuta scenică și costumul popular.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Juriul concursului a fost compus din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artistice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare.

Printre laureații Festivalului Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” au fost:, Loredana Streche, Olguța Berbec.

Dintre câștigătorii edițiilor anterioare se numără nume sonore ale cântecului popular românesc, precum Olguța Berbec, Alisa Toma, Anișoara Popescu, Florin Covaci, Gabi Rusu, Ionuţ Cocoş sau Vlăduţ Sărmaş.

Au participat concurenți din judeţele: Braşov, Mureş, Sibiu, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Dolj, Bacău, Ialomiţa, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Vrancea, Hunedoara etc., festivalul desfăşurându-se pe parcursul a două zile. În prima zi avea loc Spectacolul concurs, iar în cea de-a doua zi, Gala laureaţilor și recitalurile.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

În vederea participării la concursul de muzică populară, fiecare solist participant va completa o fişă de înscriere, însoţită de partituri şi o va expedia pe adresa de e-mail cjcpctbv@yahoo.com sau prin fax: +40.268.475.239, până la data de 16 aprilie 2021.

Regulamentul și fișa de înscriere, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.