Festivalul Internaţional „George Enescu”, inclus pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards

Festivalul Internațional „George Enescu” a fost inclus pe lista scurtă a nominalizărilor la echivalentul premiilor Oscar în lumea muzicii, „The International Opera Awards”. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc luni la Teatro Real din capitala Spaniei, Madrid.

„O mare onoare! Suntem cot la cot cu marile festivaluri din lume. Tocmai au fost anunţate nominalizările, iar George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards – echivalentul Premiilor OSCAR în lumea muzicii”, a fost anunțul reprezentanților festivalului, pe pagina oficială de Facebook.

Evenimentul este nominalizat la categoria „Festival” pentru includerea în program a unor reprezentanții de operă inovatoare.

La ediția de anul trecut, care a avut la conducere pe dirijorul Vladimir Jurowski director artistic și Mihai Constantinescu director executiv, toate operele din concert au fost prezentate în premieră în România cu proiecții multimedia în interpretările unora dintre cei mai numiți artiști și orchestre internaționale din lume.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

„La ediţia din 2021, care i-a avut la conducere pe dirijorul Vladimir Jurowski – în calitate de director artistic, şi Mihai Constantinescu – director executiv, toate operele în concert din cadrul Festivalului Enescu au fost prezentate în premieră în România, cu proiecţii multimedia, în interpretările unora dintre cei mai renumiţi artişti şi orchestre internaţionale din lume. Proiecţiile multimedia au fost concepute de regizoare precum Carmen Lidia Vidu sau Nona Ciobanu, Opera Te Deum, compusă de faimosul tenor, compozitor şi dirijor Jose Cura, a avut premiera mondială în România şi a marcat aniversarea celei de-a 25-a ediţii din istoria Festivalului Enescu”, informează organizatorii festivalului. 

Foto. facebook.com/enescu.festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.