Filmul „Propriile muze”, în premieră la Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov vă invită miercuri, 8 martie 2023, la premiera filmului „Propriile muze” regizat de Elena Borcea. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00 la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21.

Producție a Muzeului de Artă Brașov, filmul etalează poveștile și abordările creative ale unor artiste care trăiesc și creează în Brașov, aflate în etape diferite ale carierei: Corina Drăgan, Iulia Jugaru, Mariana Mattis-Teutsch, Marcela Rădulescu, Magdalena Stăvilă, Victoria Țăroi și Manuela Zvîc.

Filmul „Propriile muze” este o explorare a spațiului de lucru al fiecărei artiste, a procesului de lucru și a motivației care stă la baza realizării operei artistice. Aspectele comune, dar și distincțiile dintre cele 7 artiste prezentate ies la suprafață în cadrul dialogului dintre ele. Discuțiile prezintă perspectivele lor asupra drumului unei femei în domeniul artelor, provocările și momentele dificile din carieră.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Regizoarea Elena Borcea îmbină cinematografia cu antropologia, iar crearea de filme documentare este o formă de aprofundare a unei curiozități naturale față de oameni. A absolvit Regie de film la UNATC și are un Master de Antropologie la SNSPA. Elena a coordonat în ultimii ani o diversitate workshop-uri de film adresate tinerilor.

Accesul la eveniment va fi gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.