„Floarea vieții”, într-o expoziție la Făgăraș

Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat și artistul Raluca Jurcovan,
vă invită joi, 22 aprilie 2021, ora 12:00, în turnul Thomory pentru vernisajul expoziției „Floarea vieții”.

Expoziția reunește un numar de peste 100 de icoane realizate de artistul Raluca Jurcovan. Jumătate dintre acestea sunt pictate pe glajă și sticlă iar cealaltă jumătate cusute cu acul, pe pânză de casă, țesută în război de Mariana și Georghiță Neacșu.

Un alt exponat al acestei expoziții, este cămașa floarea vieții, creată de artist special pentru această expoziție, o cămașă simbol, ce leagă două lumi: cea a icoanelor pe sticlă și cea a cămășilor tradiționale. Din îmbinarea celor două meșteșuguri, au luat naștere icoanele cusute pe pânză, care își au originea în multitudinea izvoadelor caracteristice diferitelor centre de pictură a icoanelor pe sticlă dar sunt realizate cu materiale și tehnici specifice broderiei.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Vernisajul se va transmite live pe paginile oficiale de Facebook ale muzeului – Cetatea Făgărașului și Muzeul Țării Făgărașului.

Expoziția va putea fi vizitată între 22 aprilie – 6 decembrie 2021, de marți până vineri, în intervalul orar 08:00 – 18:00; sâmbăta și duminica între 10:00 – 18:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.