Foarte multe evenimente pentru o zi de început de săptămână

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină, astăzi, în 12 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarna pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvarul.

Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmând a fi transportate de salvamontiști la baza muntelui, unde 5 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD sau SAJ venite în sprijin.

Schiorilor începători li se recomandă să rămână pe partiile de la baza masivului, destinate lor, adica pârtia BRADU și partia STADION și să nu mai urce pe pârtia DRUMUL ROȘU, care se adresează nivelului mediu, fiind foarte lungă (5,5 km) și având secțiuni foarte înclinate.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Schiați întotdeauna cu o viteză în care să fiți în permanență în control și faceți depășirea, în așa fel încât să puteți opri sau ocoli în siguranță, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnică, cât și fizică.

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 375 de cazuri, implicând 386 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.