Forțele ruse și-au intensificat atacurile în estul Ucrainei

Kievul se așteaptă ca în perioada următoare Rusia să lanseze o ofensivă majoră, în încercarea de a face progrese notabile în preajma datei de 24 februarie, când se împlinește un an de când a invadat Ucraina la scară largă, potrivit Radio România Actualități.

Forțele ruse și-au intensificat atacurile în estul Ucrainei, dar încă nu au lansat ofensiva majoră pe care Kievul o așteaptă în perioada următoare. Momentan, principala țintă a rușilor pare să rămână orașul Bahmut, pentru care se poartă de câteva luni o bătălie sângeroasă.

Rușii au înregistrat cele mai mari pierderi într-un interval de 24 de ore de la începutul războiului: 1.030 de morți, a afirmat ieri armata ucraineană, care susține că până acum ar fi eliminat peste 133.000 de militari ruși. Moscova, pe de altă parte, a afirmat tot ieri că în luna ianuarie le-a provocat forțelor ucrainene pierderi de 6.500 de militari.

Citeste și:  Burse în străinătate pentru studii universitare de masterat, doctorat, postdoctorale şi de cercetare

Niciuna dintre aceste afirmații nu a putut fi verificată și din surse independente. Reuters notează că, în ciuda eforturilor făcute de Rusia în această iarnă, forțele sale nu au reușit până acum să captureze vreun centru urban major.

Principala țintă rămâne deocamdată Bahmutul, un oraș a cărei populație înainte de război era de 75.000 de persoane. În bătălia de la Bahmut, care durează deja de câteva luni, joacă un rol important mercenarii din grupul Wagner, care a recrutat numeroși deținuți din pușcăriile rusești.

Kievul se așteaptă ca în perioada următoare Rusia să lanseze o ofensivă majoră, în încercarea de a face progrese notabile în preajma datei de 24 februarie, când se împlinește un an de când a invadat Ucraina la scară largă. Ofensiva ar urma să țintească și regiunile Harkov, în nord-est, și Zaporojjie, în sud. În cele două regiuni au fost, de altfel, bombardate ieri circa 50 de localități.

Citeste și:  Brașovean cercetat penal după ce a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla sub influența alcoolului

Ucraina așteaptă și noi livrări de armament occidental, inclusiv tancuri grele, însă se estimează că va dura câteva luni până când acestea vor ajunge, astfel încât va trebui să reziste cu echipamentul pe care îl are deja.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.