Forumul Orașelor Verzi aduce 3 zile de călătorii gratuite cu mijloacele de transport RATBV din municipiu

  • Forumul Orașelor Verzi aduce 3 zile de călătorii gratuite cu mijloacele de transport RATBV din municipiu
  • Linia 20 și autobuzul supraetajat sunt incluse în pachetul gratuit

Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută proiectul de hotărâre privind efectuarea gratuită a serviciilor publice de transport local de călători în Municipiul Brașov, de către operatorul de transport RATBV S.A. cu autobuze și troleibuze, în perioada 9 – 11 septembrie 2022, cu ocazia desfășurării Forumului Orașelor Verzi.

„Forumul Orașelor Verzi (FOV) este cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat. Ca și anul trecut, structura forumului va cuprinde o conferință pe probleme de mediu, una adresată oamenilor de afaceri, precum și o serie de activități adresate publicului larg. Conferința de mediu de anul acesta va avea ca temă principală «Provocarea Energiei: Găsește-ți Puterea», și una dintre temele principale ale conferinței este «Puterea transportului alternativ». Vrem să convingem cât mai mulți brașoveni și turiști că transportul în comun este cu adevărat o alternativă potrivită pentru Brașov la autovehiculul personal, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani am investit pentru a avea una dintre cele mai moderne și mai puțin poluante flote de autobuze și troleibuze din țară. Din acest motiv, și anul acesta vom acorda gratuitate la transportul în comun, în weekendul FOV, în interiorul municipiului. Vestea bună este că anul acesta sunt incluse în acest pachet atât cursele din municipiu și de pe linia 20, cât și cele cu autobuzul supraetajat, de pe linia 20 barat, care se bucură deja de un foarte mare succes, cu cele aproximativ 7.000 de călătorii în cele 3 săptămâni de când funcționează“, a declarat primarul Allen Coliban.

Totodată, pentru călătorii obișnuiți ai RATBV, care și-au procurat abonamente valabile în perioada 9-11 septembrie, măsura va fi adaptată prin prelungirea perioadei de valabilitate a abonamentului cu încă 3 zile.

Citeste și:  Structurile ministerului, mobilizate pentru sprijinirea cetățenilor în perioada Paștelui Catolic: acțiuni în stațiuni turistice, zone aglomerate și în proximitatea bisericilor

Precizăm că gratuitatea nu acoperă liniile metropolitane operate de RATBV, adică liniile de legătură dintre Brașov și localitățile din jur.

În perioada 5 – 11 septembrie, Brașovul va găzdui cea de-a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi (FOV), care își propune să transforme Brașovul în capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu, după ce, de la prima ediție, FOV a devenit cel mai important eveniment dedicat politicilor publice de mediu din România.

Prima zi a conferinței, din data de 5 septembrie, va fi dedicată transportului alternativ. Se va vorbi despre puterea mersului pe bicicletă, a transportului public și a mersului pe jos ca soluții de mobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.