Frecvenţele echipamentelor de radionavigaţie ale Aeroportului Brașov, în atenţia ANCOM

Președintele Consiliului Județean Brașov s-a întâlnit ieri, la amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, cu o echipă formată din specialişti ai Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații – ANCOM, sub coordonarea domnului director executiv Cristin Popa.

Specialiştii au realizat măsurători la faţa locului ale spectrului radio, au verificat respectarea condițiilor de licență, precum și protecția radio-electrică în zona de siguranță și de operare a Aeroportului, pentru a asigura o bună funcționare a echipamentelor de radionavigație.

Având în vedere apropiatul zbor de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie ILS-DME şi DVOR pe care îl vor realiza luna viitoare, s-a mai discutat despre aprobarea de către ANCOM a alocării frecvenţelor pentru aceste echipamente, dar şi despre modul în care acestea vor fi monitorizate.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Frecvenţele radio au fost obţinute de Autoritatea Aeronautică Civilă Română în urma consultării cu ţările din vecinătatea României, iar utilizarea lor trebuie urmărită de Autoritatea de Reglementare ANCOM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.