Gabriela Firea propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a lansat în dezbatere publică un proiect pe care l-a inițiat pentru a promova principiul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați la nivel național.

„Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”, a transmis ministrul Gabriela Firea.

Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnișoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor.

Citeste și:  Primăria investește 64 de milioane de lei în dotări pentru unitățile de învățământ din Brașov, fonduri nerambursabile

Printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, Ministerul dorește ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzut în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.