Gata cu vizitele non-stop în spitale! Regulile ar urma să fie schimbate, potrivit unui proiect de lege lansat în dezbatere publică

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordin, care stabileşte, printre altele, un program organizat de vizitare a pacienţilor în spitale, dar şi suspendarea vizitelor în anumite contexte epidemiologice, notează agenția de presă Rador.

Potrivit documentului, spitalele trebuie să pună la punct un sistem prin care la internare fiecare bolnav să primească un cod, care va ajuta familia să obţină informaţii despre acesta. În ceea ce priveşte tratarea copiilor, proiectul prevede posibilitatea prezenţei permanente a unui părinte, atunci când minorul este internat la ATI sau în altă secţie a spitalului.

„Ideea este de a reglementa intervalele de vizită în timpul săptămânii, în weekend, durata vizitei, numărul de persoane care pot să intre o dată, de exemplu, într-un salon, că discutăm şi de controlul infecţiilor şi nu putem să facem lucrurile astea fără să fie necontrolate şi un lucru care este important, pacienţii aflaţi în situaţie dificilă, care sunt în stare critică, să poată familia să-i viziteze în astfel de perioade”, a transmis Alexandru Rafila, citat de Rador.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.